Network Menu

En TACK-hälsning från Agneta Nilsson

Mina alla kära Sweor och SWEA avdelningar i olika delar av världen,
🇸🇪
Nu är det 2 veckor sedan min 80-årsdag, och det fanstastiska thé-kalaset på ett “äkta” engelskt T-room i Montrose, mitt ute i ett trevligt litet ingenstans, som jag gärna kommer att besöka i framtiden igen.
🇸🇪
SWEA Los Angeles med Karin Gibson i täten, hade verkligen arbetat på att göra den bästa tänkbara fest för mig och lyckats alldeles förträffligt. Ingenting fattades, festligt klädda och glada Sweor, musik, uppträdanden, sång, flera tal och flera härliga överraskningar för födelsedagsbarnet.
🇸🇪
Tina O’Malley flugit in från Chicago, Pia Wennerth från Oregon och inte minst vår kära nya SWEA Intl. ordförande, Suzanne Southard kom från Arizona, för att vara med oss och hålla fint tal, denna alltigenom festliga dag.
🇸🇪
Plötsligt blev det lite tystare och musiken hördes lite högre och in kom två tjejer i vita badrockar… ja många har redan sett bilderna på de två dansande bikinibrudarna med regnhattar, jag kunde inte för mitt liv lista ut vilka de snygga bikinibrudarna var, men såg på en gång att de båda två hade snyggare figurer än jag och Anne Brusewits hade 1962 då det begav sig i Los Angeles… Jublet blev öronbedövande då de tog av hattar och peruker och det visade sig vara Pia och Tina!!!
🇸🇪
SWEA sången av Louise Enhörning, sjöngs, Karin Gibson höll tal och överräckte två stora ckeckar till SWEA-fonderna från Los Angeles och San Francisco Stort tack för dessa generösa donatorer.
🇸🇪
Karin von Unge läste vers, Kerstin Alm hyllade på sitt eget fina sätt, och så gjorde även Maggan Laseen och Ulla Fetzer med härligt nykomponerade verser.
🇸🇪
Tre Sweor från San Diego som fanns med i LA redan i begynnelsen hade bilat upp – Anne-Marie Kocherga, Ulla Brown och Gunnel Torstensson – likaså hade två av “ursweorna” från Orange County kommit för att hylla mig – så roligt att se både Gunnel Cole och Birgitta Elward, båda med sedan begynnelsen.
🇸🇪
Så blev det en fantastisk present-utdelning, jag fick blommor, ballonger, vin och från SWEA LAs alla medlemmar, en mycket vacker svensk pläd från Ekelunds gamla fina väveri med mysiga dalahästar och kurbitsblommor – så varm och skön.
🇸🇪
Som om det inte var nog fick jag även ett presentkort för besök på finaste tänkbara Spa-avdelning på Beverly Hills Hotell!
🇸🇪
Mitt varmaste tack till alla ni fina Sweor i LA, varav de flesta har hängt med mig i SWEA sedan begynnelsen! Vilken vänskap, uppskattning och glädje jag kände från er alla.
🇸🇪
Allra sist under presentstunden fick jag ta emot ett stort platt paket från SWEA International. Så spännande att få öppna och se… Där var en stor “cocktail-bords bok” med ett härligt porträtt av mig på framsidan.
🇸🇪
Det visade sig att Tina O’Malley, Pia Wennerth, Christina Moliteus, Katri Olander och säkert många fler, gjort den. Boken är ett underbart minne för livet för mig och bygger på “SWEAs tidslinje” som numer, sedan min födelsedag, finns på sweaarkiv.org hemsida. Dessutom fanns det i boken fina och omtänksamma gratulationer från många Sweor som jag känt under alla år som gått – ja ett riktigt minne för livet.
🇸🇪
När hela denna festliga eftermiddag till sist nådde sitt slut, bilade jag hem med en av mina vänner och vi talade mycket om allt som hänt. Väl hemma kunde jag nu verkligen vila gott på lagrarna, men först var jag tvungen att bläddra igenom den fina boken igen Den är så strålande välgjord och skänker många tacksamma tankar framför allt till Tina som är så kunnig och inte ger sig en enda tum för att det ska bli högsta kvalitet.
🇸🇪
Så vill jag passa på att sända er alla en extra hälsning om att vi alla måste vara försiktiga och tänka på vår hälsa som aldrig förr! Sällan har jag blivit så påmind om min ålder som denna gång, trots att jag fortfarande känner mig som mitt i livet!
🇸🇪
Här på mitt seniorboende, University Village, har jag det alldeles ovanligt bra och känner att de tar hand om oss gamlingar på ett mycket omtänksamt sätt. Nu hoppas jag bara att ni alla, var ni än befinner er har det bra och har hunnit klura ut hur er närmsta framtid ska se ut.
🇸🇪
Var försiktiga, vi behövs alla, och de som kan hjälpa varandra är jag säker på gör det.
🇸🇪
En jättestor kram och tack till er alla för alla värmande ord!

Agneta

agneta-nilsson-80ar

Agneta Nilsson 80 år

agneta-sang-tina-pia-badrock

agneta-sang-tina-pia-bikini